Tomaten-noedelsalde uit Citroengras & Gember van Leemei Tan


Tomaten- noedelsalade

4 personen
Ingrediënten:

150 g cellofaan- of glasnoedels
50 g rauwe cashewnoten
flinke mespunt chilipoeder
2 tl. honing
300 g onrijpe tomaten, grof gehakt of kerstomaatjes, gehalveerd
1/2 rode ui, in dunne ringen
85 g tauge
1 handvol korianderblaadjes
1 handvol blaadjes basilicum

Dressing:
1 teen knoflook, fijngehakt
2 scherpe rode chilipepertjes, zaadjes verwijderd en in ringetjes
4 el. limoensap
1/2 tl. geraspte limoenschil
4 el. vissaus
2 el. heldere honing

Recept:

Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje goed door elkaar. Zet de dressing even weg.
    Breng een grote pan water aan de kook en kook de noedels 2-3 minuten, tot ze zacht thuis. Laat ze uitlekken, houd ze even onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze in een grote kom.
    Verhit een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en rooster hierin de cashewnoten tot ze geuren en goudbruin worden. Haal de pan van het vuur, voeg het chilipoeder en de honing toe en roer tot alle noten rondom met de honing zijn bedekt. laat ze afkoelen. Hak ze grof zodra ze voldoende zijn afgekoeld.
    Schep de tomaten, de ui, de taugé, de koriander en de basilicum bij de gekookte noedels in de kom. Schenk de dressing erover en schep even goed door elkaar. Garneer de salade met de gehakte cashewnoten en serveer meteen.

 

Terug