De beste gebraden kip uit Donna hay - The new easy


De beste gebraden kip
 
4-6 personen
Ingredienten:
1 kip van 1,5 kg
150 g tafelzout
3 liter water
6 takjes dragon
1 citroen, in plakken
1 bol knoflook, overdwars gehalveerd
1 eetlepel zwarte peperkorrels
olijfolie extra vergine, om te bestrijken
grof zeezout
30 g boter, gesmolten
 
Recept:
Doe zout en water in een groter, hoge kom en toer tot het zout is opgelost.
Voeg kip, dragon, citroen, knoflook en peperkorrel toe en zorg dat de kip onderstaat.
Dek af en zet een paar uur in de koelkast (maximaal 4 uur). Laat de kip
uitelekker en dep hem droog. Bewaar de dragon, citroen en knoflook.
  Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Leg de kip in een braadslee.
Vul de buikholte met de dragon, knoflook en citroen en bind de poten op
met keukentouw. Bestrijk met olie, strooi er zout over en zet 1 uur in de oven.
Bestrijk de kip met de gesmolten boter en het braadvocht en zet nog 15-20 minuten
in de oven of tot hij goudbruin en gaar is.
 
Het boek Donna hay - The new easy , braadsledes en bindtouw bij ons in de winkel verkrijgbaar.
 
 

Terug