Risotto met garnalen & venkel uit Superfood voor familien en vrienden van JAMIE OLIVER


Risotto met garnalen & venkel
krokante pancetta & pikant strooisel
 
4 personen
Ingredienten:
2 uien
1 venkelknol
2 plakken pancetta
olijfolie
225 g grote rauwe gepelde garnalen
1 liter groentebouillon
1 teen knoflook
1 verse rode peper
400 g rijpe kerstomaatjes, aan de tak
300 g arboriorijst (risottorijst)
1/2 bosje bladpeterselie (15 g)
1 citroen
300 g Hüttenkäse

Recept:
Pel en hak de uien fijn, schil de venkelknol en snijd hem in dunne plakjes. Bak de plakjes pancetta in een diepe pan op matig vuur tot ze krokant zijn en het vet eruit gesmolten is, schep ze op een bord en laat het vet in de pan achter. Doe de ui en venkel met 1 eetlepel olie en een scheutje water in de pan. Blijf 10n minuten regelmatig roeren, of tot ze zacht zijn.
 
Maak ondertussen met een scherp mes een sneetje in de rug van de garnalen (verwijder zonodig het darmkanaal) en zet ze opzij. Breng de bouillon in een pan op laag vuur met de gepelde teen knoflook en de gehalveerde rode peper (zonder zaadjes!) aan de kook. Prik met de punt van een mes gaatjes in de tomaatjes en doe ze in de bouillon. Gooi de takjes er ook bij voor extra smaak. Schep de tomaten na 1 minuut uit de pan, pel voorzichtig de velletjes eraf en gooi die weg.
 
Doe de rijst bij de ui en venkel en roe 2 minuten. Schep er dan soeplepels bouillon bij en blijf ondertussen telkens roeren tot alle vocht is geabsorbeerd. Blijf dit ongeveer 20 munten doen om alle zetmeel uit de rijst te masseren, of tot de rijst gaar en smeuïg is, maar nog wel beet heeft. Kook de tomaatjes en garnalen de laatste 5 minuten mee.
 
Pluk ondertussen de peterselie blaadjes boven een plank en rasp de citroenschil erover. Verwijder de halve pepers en teen knoflook uit de pan of zeef, leg ze met de krokante plakjes pancetta op de plank en hak er een waanzinnige strooisel van. Roer de Hüttenkäse door de risotto, proef en breng op smaak. Gooi tot slot het heerlijk strooisel erover.

 

Zurück